16 Aralık 2012 Pazar

World Of Battles


World of Battles – Orta Çağın Çöküşü!

World Of Battles – Orta çağın çöküşü MMORTS yani çok oyunculu çevrimiçi  gerçek zamanlı strateji  oyunudur.  İsminde de anlaşılacağı üzere fantastik bir dönemde geçen hikayeye göre ırklar ve birlikler vardır.  Genel olarak World Of Battles 3 farklı tarafın savaşına şahitlik edebileceğiniz, bazı ırklarla anlaşarak birlik alışverişi yapabileceğiniz, cücelerin teknolojisi ve kara elflerin büyüsü ile devler üretebileceğiniz bir strateji oyunudur.  Irklardan bahsetmişken her ırkın kendine ait sınıfları ve birlikleri vardır.

Söylediğim gibi her tarafın farklı sınıfları her sınıfında kendine özel birlikleri vardır. Seviyeniz yükseldikçe ırklar arası anlaşmalar yaparak ordunuza farklı birlikler alabilirsiniz. Bu birçok oyunda olmayan bir özelliktir.

World of Battles yönet ve fetih et mantığı ile ilerlersiniz. Ordunuzu ne kadar stratejik kullanacağınız, hangi birlik ile saldırıp karşınızdaki düşmanın hangi birliğini yenebileceğiniz sizin savaş tecrübelerinize dayalı olabilir. Belirli bazı stratejilerde var aslında. Örneğin; Atlı birliğinizi, mızrakçılar ile karşılaştırırsanız büyük ihtimal ile yenileceksiniz. Atlı birliğinizi Kılıçlılarla karşılaştırırsanız büyük ihtimalle yeneceksinizdir. Birliklerin avantajlarını ve üstünlüklerini kullanmak tamamen ordu önderinin,  yani sizin ellerinizde. WoB’da yine diğer oyunlardan farklı olarak tüm birlikler için kullanabileceğiniz aktif ve pasif yetenekler mevcut. Altta yer alan resimde gördüğünüz gibi yetenekleriniz düşmana saldırır ya da sizin birliklerinizi korur. Bunları dikkatli kullanmalısınız ki bir üstünlük elde edebilesiniz.

Oturduğunuz yerden bir ırka ve orduya hükmedeceksiniz.  Savaş sadece iki taraf arasında büyük bir dünyada geçeceği için çok dikkatli olmalısınız. Küresel Haritada bir bölge için savaşıyorsanız savaştığınız haritanın her yerini çok iyi kullanmalısınız. Her çarpışmada haritalar değişebilir. Köprüler, dağlar, engebeli yollar. Bunların hepsi mevcut stratejinizi değiştirmek ya da yeniden gözden geçirmenizi sağlayacak şeylerdir.  Haritanızda bir tek köprü varsa ve düşmanlarınız sadece buradan geçecekse tüm birliğinizi köprüye yönlendirmeniz doğru olmayacaktır.

Kısaca World of Battles ile ortaçağda kendinize yer bulabilir, amansız mücadelelere katılarak adınızı tarihe yazdırabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder